Start Nationale Huidkankercampagne 2022 #GeenVanDeVijf 

Start Nationale Huidkankercampagne 2022 #GeenVanDeVijf 

De Nationale Huidkankercampagne wordt dit jaar georganiseerd door het Huidfonds. De campagne wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV), patiëntenverenigingen HUKAs en St. Melanoom, en de NVH. 

Ga naar de campagne op Facebook:
https://www.facebook.com/SNHuidfonds

#GeenVanDeVijf

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt te maken met huidkanker. Dat zijn schrikbarende aantallen. Zeker als je je realiseert dat 2 van 3 meest voorkomende huidkankers levensbedreigend zijn. Deze trend moet gestopt worden. Dat kan, als we ons gedrag aanpassen. Dat betekent ‘kleren, weren, smeren’: draag kleding om je tegen UV-straling te beschermen, weer de zon tussen 11:00 en 15:00 uur en zorg dat je je insmeert met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat, óók als dat is om een half uur te wandelen of te sporten.

De campagne richt zich op mensen die buiten sporten en recreëren, mensen die buiten werken en ouders van kinderen, maar feitelijk is het belangrijk dat iedereen in Nederland zich bewust wordt van de kracht van de zon. Het is een boodschap die nog veel herhaald zal moeten worden voor gedrag verandert. Met de huidkankercampagne wordt hieraan gewerkt. 

We zijn erg blij met de sponsors die deze campagne mogelijk maken: 
Sanofi, MSD, Viatris, SunPharma, Galderma, SkinVision, Heine en WeerOnline.