Over ons

Dit zijn wij

Missie

Je huid heeft grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Daarom wil het Huidfonds bij iedereen liefde voor de huid laten ontstaan. Wanneer is onze missie geslaagd? Als we elkaar zien zoals we zijn, niet zoals we eruit zien.

‘Hou van je huid, zorg voor je huid.’ Dat is de basis van ons verhaal, dat wij met passie uitdragen.

Doelstellingen

Om onze missie te bereiken, hebben wij drie doelen: voorkomen van huidaandoeningen, verbeteren van zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die ‘anders’ is.

Voorkomen van huidaandoeningen

Sommige huidaandoeningen kun je voorkomen door je huid goed te verzorgen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een ernstige huidaandoening als huidkanker. Maar ook als je een droge huid hebt en deze niet goed verzorgt, kunnen er problemen ontstaan. Wij vinden het belangrijk om te vertellen hoe belangrijk een goede verzorging van de huid is. Het maakt hierbij niet uit of de huid ‘ziek' of 'gezond' is.

Benieuwd hoe we aan deze doelstelling werken? Dit zijn onze projecten.

Betere zorg voor mensen met een huidaandoening

Je huid speelt een belangrijke rol bij hoe je je voelt en denkt te worden gezien door anderen. Daarom zou huidzorg verder moeten gaan dan uitsluitend de (para)medische behandeling van de huid. Wij vinden dat ook gekeken moet worden naar ‘de mens’ in die huid. Binnen de huidzorg in Nederland is hier weinig tijd en aandacht voor. Terwijl mensen met een huidaandoening graag meer tijd, begeleiding en aandacht zouden willen hebben om met hun huidprofessional stil te staan bij de impact die een huidaandoening heeft.

Daarom wil het Huidfonds de kennis bij huidprofessionals over de impact van een huidaandoening vergroten en laten zien hoe belangrijk dit probleem is.

Benieuwd hoe we aan deze doelstelling werken? Dit zijn onze projecten.

Acceptatie van je huid

Je huid heeft veel invloed op hoe je je voelt. Het Huidfonds zet zich in zodat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening.

Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Totdat alle mensen inzien dat het draait om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen -ongeacht hun huid- zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf en elkaar.

Benieuwd hoe we aan deze doelstelling werken? Dit zijn onze projecten.

Organisatie

Ons team

Jantine van 't Klooster, directeur/bestuurder
Oda van Cranenburgh, wetenschappelijk onderzoeker
Anke van den Berg, office manager
Monique Vermeer, Marketing Communicatie
Lucienne van Oostveen, Marketing Communicatie manager

Raad van Toezicht

Rob Beljaards, voorzitter
Diena Halbertsma
Bart Hesselmans
Frank van de Peppel
Wouter van de Poel

ANBI-gegevens

Statutaire titel: Stichting Nationaal Huidfonds 

Publieke of werknaam: Huidfonds

RSIN: 815814975,  BTW nummer: NL815814975B01
KvK: 411 84 634

Erkend Goed Doel

Huidfonds is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. 

Lees meer informatie op geefgerust.