Steun ons

Word donateur

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een chronische huidaandoening. Soms is dit van tijdelijke aard, maar meestal blijvend. Er kan sprake zijn van jeuk of pijn, maar ook van schaamte omdat deze huid ‘anders’ is. Het Huidfonds wil dit bespreekbaar maken en zet zich vol passie in om de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren.

Om onze doelen te verwezenlijken voeren we campagnes, organiseren we fondsenwervende evenementen, geven we voorlichting en informatie over de huid en doen we gericht onderzoek. Daarnaast brengen we huidprofessionals en mensen met een huidaandoening met elkaar in verbinding om verbeteringen aan te brengen in de huidzorg.

Met jouw donatie help jij ons om onze missie te doen slagen. Help het Huidfonds en word donateur. Als donateur krijg je 3 keer per jaar onze Huidpost toegestuurd.

Een eenmalige gift

Je kunt onze doelen ondersteunen met een eenmalige gift. Ons rekeningnummer vind je bij contact. We zijn blij met iedere bijdrage en hopen dat je ons uiteindelijk ook periodiek wilt gaan steunen.

Periodieke schenking

Je kunt onze doelen ondersteunen met een periodieke schenking. Het bedrag dat je periodiek wilt schenken, leg je via een schriftelijke overeenkomst vast met het Huidfonds. Hoe meer je doneert, hoe meer belastingvoordeel je hebt. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst.

Online shoppen en doneren tegelijk

Gratis doneren aan het Huidfonds door te shoppen bij jouw favoriete webshops. Via Goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops zoals Bol.com, Zalando en Media Markt. Per aankoop gaat er een donatie naar het Huidfonds.  Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost.

Meespelen bij Care-a-Lot

Het Huidfonds is één van de goede doelen van Care a Lot, dé goede doelen loterij voor een gezonder Nederland. Meespelen doe je al voor €5,00 en daarnaast maak je kans op mooie geldprijzen tot 1 miljoen! Met elk lot steun je maandelijks het Huidfonds, want minimaal 40% van je lot gaat naar ons. Lees nu meer.

Wil je ons iets nalaten?

Wist je dat het Huidfonds opgenomen kan worden als goed doel in een testament? 100% van het nalatenschap gaat dan naar ons. Nalaten aan het Huidfonds kan op twee manieren. Je maakt het Huidfonds erfgenaam van jouw testament, of je schenkt het Huidfonds een legaat. In beide gevallen moet het vastgelegd worden bij een notaris. Neem voor meer informatie contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden verder bespreken.

Steun als bedrijf

Ook als bedrijf kun je ons helpen de huid op de kaart te zetten. Voor een vast bedrag ben je een jaar lang partner van het Huidfonds. Interesse? Neem contact met ons op.

Naast het partnerschap, hebben we ook samenwerkingspartners. Dit zijn organisaties met wie het Huidfonds samenwerkt om haar doelen te verwezenlijken.

Lees hier verder over bedrijven met wie wij samenwerken.

Je kunt natuurlijk ook met collega’s in actie komen. Samen hardlopen voor het Huidfonds? Of een eigen event organiseren? Laat ons je initiatief weten, dan denken wij mee over het opzetten van een dergelijke actie.

Erkend Goed Doel

Het Huidfonds is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen die hieraan gesteld zijn. Toezichthouder CBF controleert dit. Je kunt dus met een goed en gerust gevoel geven.

Lees meer op geefgerust.