Video | resultaten en terugblik huidkanker-preventiecampagne Zonnetjesweek

Video | resultaten en terugblik huidkanker-preventiecampagne Zonnetjesweek

De Zonnetjesweek voor een huidkankervrije generatie

Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende kankersoort in Nederland. Een op de zes mensen krijgt hiermee te maken. Dat is schrikbarend veel! Door goede voorlichting –  te beginnen bij de allerjongsten – is huidkanker (deels) te voorkomen. Het Huidfonds geeft door middel van de ‘Zonnetjesweek’ voorlichting aan kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders. Het doel van de preventiecampagne is een huidkankervrije generatie te zien opgroeien.

Resultaten 2019

De Zonnetjesweek werd voor het tweede jaar georganiseerd en het aantal deelnemende kinderopvanglocaties is enorm gegroeid ten opzichte van het eerste jaar. Met de Zonnetjesweek die dit jaar in de week van 15 april plaatsvond hebben in totaal 1.633 kinderopvanglocaties deelgenomen. Hiermee bereikten we 78.390 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en 156.780 ouders en verzorgers. Bij de kinderopvanglocaties bereikten we 10.533 medewerkers. Zo bereikten we met deze campagne in totaal 245.703 mensen via de kinderopvanglocaties.

Groot bereik mediacampagne

Met het liedje In de Zonneschijn, wat speciaal gemaakt werd voor de Zonnetjesweek bereikten we meer dan 20.000 mensen. In totaal bereikten we 450.000 Nederlanders met de mediacampagne. Grote media besteden aandacht aan de Zonnetjesweek, zo heeft directeur-bestuurder van het Huidfonds Jantine van ’t Klooster bij Koffietijd op RTL4 meer verteld over het belang van zonbescherming. Op LINDAnieuws gaf Jantine tips voor zonbescherming bij kinderen.

Fragment Koffietijd interview Jantine van ’t Klooster

Kijk het fragment terug van Jantine van ’t Klooster in de studio bij Koffietijd:

Bekijk de tips voor zonbescherming van Jantine tijdens Koffietijd:

Terugblik Zonnetjesweek in beeld

Kijk terug hoe de Zonnetjesweek bij de kinderopvanglocaties in heel Nederland werd beleefd:

 

Lees meer op www.zonnetjesweek.nl