Tattoo voor Michelle met alopecia

Tattoo voor Michelle met alopecia

Alopecia areata is een auto-immuunziekte waarbij plotseling kale plekken ontstaan op o.a. de hoofdhuid. De eerste kale plekken begonnen bij Michelle op te vallen toen ze 18 jaar was. Ze probeerde het eerst te verbergen. “Ik schrok me rot. Ik wist niet wat het was en wat te doen. Na een paar dagen aankijken, zag ik dat de plekken groter werden en besloot professionele hulp in te schakelen.” Michelle kreeg van haar dermatoloog de diagnose alopecia. ‘De dermatoloog vertelde me dat ik waarschijnlijk niet nog meer haar zou verliezen. Maar naarmate de tijd verstreek, was de kale plek aan de zijkant van mijn hoofd inmiddels zo groot, dat ik het met noodgrepen heb geprobeerd te camoufleren.’

Samen met haar moeder Linda, ging Michelle opzoek naar alle mogelijk oplossingen voor haar situatie. Michelle kreeg steroïdecrème voorgeschreven door de dermatoloog, maar haar situatie verbeterde niet. “We hebben zelfs iemand bezocht, die gember op mijn hoofd heeft gewreven en me walgelijke thee heeft laten drinken, maar niets leek te helpen.” Michelle’s zelfvertrouwen was op dat moment ver te zoeken. Ze werd heel onzeker over haar uiterlijk en ze maakte zich zorgen over hoe haar haar er in de toekomst uit zou zien.

Ze leerde Andrew kennen die haar accepteerde zoals ze is en trouwde 8 jaar later. Op dat moment droeg ze bijna dag en nacht een haarstuk. Michelle heeft 9 jaar lang haarstukken en haarwerken gedragen, die haar alles bij elkaar jaarlijks 5,600 pond hebben gekost.

In oktober 2016, besloot ze het roer om te gooien. “Ik droeg mijn haarwerk dag en nacht.” Na veel geld te hebben uitgegeven aan haarstukken en haarwerken en de nodige ongemakken te hebben ervaren, heeft ze een passende oplossing gevonden in de vorm van een tattoo. De tattoo heeft twee bloemknoppen, elke bloemknop staat voor haar twee kinderen en een letter “A” voor de liefde van haar leven, haar man Andrew.

“Ik voel me vrij.” Michelle werd steeds zelfbewuster na haar haaruitval “Ik wilde iets dat me sexy, vrouwelijk en mooi zou laten voelen, met iets wat voor mij mijn alopecia-reis weerspiegelde. En dat is gelukt met deze tattoo.” vertelt Michelle verder.

Door alopecia kan je je heel eenzaam voelen. “Je haar is zo’n groot deel van je vrouw zijn. Je sexy en vrouwelijk voelen is zo belangrijk”. In haar zoektocht zichzelf te hervinden, besloot Michelle haar aandoening via Facebook met de wereld te delen. Dit bracht haar uiteindelijk op het idee om haar haarwerken en haarstukken uit haar leven te bannen en een tattoo te laten zetten.

Michelle’s vertrouwen is sindsdien aanzienlijk gegroeid. “Voor het eerst ben ik zonder mijn haarwerk de tuin in gaan, iets wat ik nooit eerder gedaan had.” “Ik vertel mijn kinderen dat mama’s tattoo haar een vrouwelijk en glamoureus gevoel geeft en dat het hebben van alopecia iets is om je niet voor te schamen.” Ze overweegt zelfs om nog een tattoo te laten zetten, deze keer een vlinder. “De volgende tattoo zal een vlinder worden, wat de verandering in mijn uiterlijk symboliseert.”

Bron: Dailymailonline

Lees meer over alopecia