Samenwerking Huidfonds en NVDV voor Huidkankercampagne in 2021
huidkanker campagne

Samenwerking Huidfonds en NVDV voor Huidkankercampagne in 2021

Huidkanker
Huidkanker komt steeds vaker voor. Wetenschappers voorspellen een toename van maar liefst 5% ieder jaar. En dat terwijl huidkanker vaak te voorkomen is! Daarom slaan de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en het Huidfonds de handen ineen voor een landelijke huidkankercampagne.

Alleen erop uit met een beschermde huid
#Smeren, #kleren, #weren tegen verbranding door de zon, dat is het devies om huidkanker te voorkomen. Het zou zo gewoon moeten zijn als het poetsen van je tanden. Ga je naar buiten om te sporten, te werken, te spelen of te wandelen? Neem onze adviezen ter harte!

Hoe kan je huidkanker voorkomen?
Zonnekracht is een van de grootste risicofactoren. Houd van april tot oktober de UV-index in de gaten. Is deze hoger dan 3? Bescherm je dan als je naar buiten gaat en probeer de directe zon tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags te vermijden. Voor alle tips, zie: www.hoezietjehuiderechtuit.nl

Over het Huidfonds en de NVDV  
De NVDV is de vereniging van Dermatologen. Dit zijn gespecialiseerde huidartsen. Huidexperts. Vandaar dat de samenwerking tussen het Huidfonds en de NVDV zeer waardevol is. Zij kunnen immers duiden waar de problemen zitten waar het Huidfonds, met hulp van haar donateurs en partners, oplossingen voor wil realiseren.

Partners in deze campagne
De urgentie voor de campagne om huidkanker te voorkomen wordt breed gedragen. Deze campagne wordt gesteund door Eucerin, La Roche-Posay Sun Pharma, Galderma, St. Melanoom, Pierre Fabre, Viatris. Louis Widmer, Skin Vision, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Wilt u deze campagne ook ondersteunen? Neem contact op met Marijne Landman, mlandman@huidfonds.nl.