No Sun Runner “Heb steeds meer plezier in hardlopen”

No Sun Runner “Heb steeds meer plezier in hardlopen”

Carolien van Vliet-Schilperoort loopt 22 september mee met hardloopevenement No Sun Run.

Ze legt uit: ,,De No Sun Run wordt voor de tweede keer gehouden tijdens de ‘Damloop by Night’. Het Huidfonds vraagt zo aandacht voor het voorkomen van huidkanker. Zonlicht zorgt voor een goed humeur en meer vitamine D, maar heeft ook een schadelijk effect. UV-straling veroorzaakt de meest voorkomende kanker. Om mensen hiervoor te waarschuwen, lopen we in het donker. Een doel is ook geld ophalen voor het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen’. Als kinderen onbeschermd aan zonlicht bloot staan, groeit hun kans later huidkanker te krijgen. Het huidfonds leert kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier zich regelmatig in te smeren en zo ‘zonbewust’ te worden.”

Grootste orgaan

Carolien begint aan haar vierde jaar huidtherapie. Ze gaat stagelopen bij het Huidfonds. Daar werd haar gevraagd mee te lopen bij de No Sun Run. Het Huidfonds zet zich in voor betere zorg, het voorkomen van huidaandoeningen, meer bekendheid en bewustzijn voor 1,2 miljoen mensen met een huidaandoening: ,,Je huid is je grootste orgaan en je presentatie naar de buitenwereld.”

“Er is altijd veel publiek langs de 8-kilometerroute, er is muziek en het is verlicht. Bij de finish kan iedereen samen proosten op het resultaat.”

Hardlopen

Carolien is hard aan het trainen en krijgt steeds meer plezier in hardlopen. Ze hoopt dat mensen haar via haar donatiepagina bij het Huidfonds willen steunen of dat er meer Woudenbergers willen meelopen. “Er is altijd veel publiek langs de 8-kilometerroute, er is muziek en het is verlicht. Bij de finish kan iedereen samen proosten op het resultaat.”

Meer informatie of aanmelden: nosunrun.nl

Bron: dewoudenberger.nl