No Sun Run | 6 tips voor je vakantie rentraining

No Sun Run | 6 tips voor je vakantie rentraining

Vakantietips voor hardlopers

Het is zomer, veel mensen gaan op vakantie en dus gaan jouw sportschoenen waarschijnlijk mee in de koffer. Hardlopen tijdens vakantie is niet alleen ideaal om te trainen voor de No Sun Run, maar ook de perfecte manier om extra van je omgeving te genieten. Lees de 5 onderstaande tips:

Tip 1. Bescherm je huid voor zowel UVA- als UVB-straling

Zorg dat je goed en voldoende smeert met SPF factor 50 om je te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Ren niet als de zonkracht het sterkste is, tussen 12 en 15 u ’s middags. Draag zonwerende kleding en een pet of een hoed. Lees ook deze 5 tips over zonbescherming.

Tip 2. Neem je adres mee

Spreek je de lokale taal niet? Neem dan je adres mee. De naam van je accommodatie is lang niet altijd voldoende om weer veilig terug te komen, mocht je verdwalen.

Tip 3. Stippel je route vooraf uit

Vooraf je route uitstippelen is natuurlijk het beste. Bovendien kun je met een mobiele dataverbinding makkelijk Google Maps raadplegen. Houd je het liever op wifi, haal dan vooraf een Google-kaartje op van de omgeving op via menu/offline gebieden bij Google maps. Die blijft ook onderweg zonder verbinding bruikbaar.

Tip 4. GPS

Wordt het niks met jouw telefoon, check dan of je sporthorloge met GPS is uitgerust en jou kan terugleiden naar de startplek.

Tip 5. Drinken

Ongetwijfeld zullen de meeste lopers in warmere gebieden terechtkomen dan ze gewend zijn. Bedenk vooraf of je een rugzak met drinkreservoir, een drinkbelt of een ander systeem nodig gaat hebben. Koop dat dan al vast hier thuis, zodat je niet afhankelijk bent van het lokale aanbod op je vakantieadres.

Tip 6. Beschermende kleding

Misschien is er niet zo veel ruimte in je bagage voor al te veel hardloopspullen en zonwerende kleding. Met wat handwasmiddel en een paar knijpers bespaar je wat ruimte en kun je snel weer fris op pad.

Lees meer over de No Sun Run waarmee we geld ophalen voor een huidkankervrije generatie!

Bron: damloop.nl