Ik doe mee | organiseer een actie in 7 stappen

Ik doe mee | organiseer een actie in 7 stappen

Hoe organiseer ik een actie voor het Huidfonds?

1. Verzin een leuke actie

Laat je inspireren door anderen. Je kunt een actie opzetten voor Huidfonds in het algemeen, of je kunt je actie richten op 1 van onze doelstellingen:
Of sluit je aan bij een bestaand evenement, zoals door mee te rennen met de No Sun Run en laat je sponsoren. Of organiseer bijvoorbeeld een muziekevenement of haal geld op door mensen een verzorgingsbehandeling te geven. Begin ruim op tijd met het voorbereiden van je actie, zodat je voldoende sponsoren kunt werven.

2. Meld je aan

Stuur een mail met je idee naar secretariaat@huidfonds.nl idee en wij helpen je verder.

3. Maak een actiepagina aan of een inzamelingsactie op Facebook

  • Als je je hebt aangemeld, kun je een speciale actiepagina aanmaken. Dat kan bijvoorbeeld via Whydonate.  Je kunt op Whydonate.nl zelf een eigen actie opzetten of je met een (sub)actie aansluiten bij een andere actie. De opbrengst wordt dan bij het eindbedrag van de initiatiefnemer opgeteld.
  • Of start een inzamelingsactie op Facebook   Geef bij de ‘non-profitorganisatie’ het Huidfonds aan. Het voordeel hieraan is dat je makkelijk berichtjes kan zetten in jouw inzamelingsactiepagina op Facebook en dat je mensen direct via Facebook kunt oproepen te doneren.

4. Bereid je actie voor

Bedenk wat je allemaal voor je actie nodig hebt en zorg dat je zo goed mogelijk bent voorbereid als je je actie start. Mocht je communicatiemiddelen nodig hebben zoals flyers neem dan contact op door een mail te sturen naar secretariaat@huidfonds.nl

5. Promoot je actie

Sponsoren willen graag weten hoe het gaat met je actie, via je actiepagina of je inzamelingspagina hou je ze op de hoogte: de nieuwe tijd van je trainingsrondje, het werven van sponsoren of de opbouw van het evenement. Promoot je actie op alle mogelijke manieren, dus via email, Instagram, LinkedIn, WhatsApp en door het mensen te vertellen.

6. Doneer via je actiepagina

Vraag iedereen om via je actiepagina te doneren. Een tussenstand van het opgehaalde bedrag zie je op je pagina. Heb je contant geld opgehaald? Dan kun je dit via je de knop op je eigen actiepagina doneren aan het Huidfonds. Soms duurt het een paar dagen voordat een gedoneerd bedrag op de pagina verschijnt.

7. Rond af

Wanneer de einddatum van je actie is bereikt, kun je het contant opgehaalde bedrag via je actiepagina overmaken naar het Huidfonds, dit wordt bij de online donaties opgeteld. Bedank je sponsoren en iedereen die je geholpen heeft en stuur hen de link van je actiepagina met het eindbedrag.