Ik doe mee | Dutch runnergirls Valerie en Ilona lopen de No Sun Run voor het Huidfonds

Ik doe mee | Dutch runnergirls Valerie en Ilona lopen de No Sun Run voor het Huidfonds

De twee zussen Valerie en Ilona doen mee aan de No Sun Run. Zij schreven dit indrukwekkende blog. Lees hun verhaal en laat je inspireren om dit jaar ook mee te doen!

Voor papa

Door Valerie en Ilona

Op zaterdagavond 22 september 2018 nemen wij deel aan de No Sun Run tijdens de Damloop by night. Wij lopen de No Sun Run ter nagedachtenis aan onze vader, hij overleed in 2015 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van melanoomkanker.


Onze vader in 2013 voordat hij ziek werd.

Onze vader was een lieve vader voor ons. Hij was er wanneer je hem nodig had. Je kon het zo gek niet vragen of hij was bereid je te helpen. Hij wilde alles voor je doen. Maar ook: wilde je alles leren. Want helpen is goed, maar zelf leren is beter. Hij leerde ons alles wat van belang is in het leven. Hier is een hamer, hier zijn spijkers en hier twee plankjes. Probeer het zelf maar eens. Behangen? Kijk zo moet het. En na een paar keer voor doen, moesten we het zelf kunnen doen. Tja, wat kan er mis gaan? Hooguit een rolletje behang, toch?

Pizza Hawaï

Ananas. Wat hij met ananas had, we weten het niet. Maar hij vond het wel heel erg lekker. Zijn favoriete gerecht thuis was zuurkoolschotel met ananas. En als we ergens pizza aten, dan bestelde mijn vader steevast een Pizza Hawaï. En een pannenkoek was pas compleet met fruit, met ananas.

Maar toen werd alles anders..

Dat was onze vader in een notendop. Maar toen werd alles anders… het was een paar jaar eerder dat er een plekje op z’n rug werd weggehaald: een melanoom. Het zat vrij diep, dus hij kreeg het advies om het toch maar in de gaten te houden. In het voorjaar, inmiddels drie jaar later, kreeg hij last van z’n rug. Soms zat de pijn hoog, soms laag. We hadden net een andere auto en die kreeg de schuld. Tja, die zat toch anders en twee keer per dag een uur zitten… maar nader onderzoek wees uit dat het kanker was. Toch een gevolg van het melanoom dat enkele jaren geleden werd weggehaald.

We komen terecht in een stroomversnelling. Er zitten uitzaaiingen door zijn hele lichaam. De botten, de lever, de lymfeklieren… Kansloos, zo bleek al snel. Na vier maanden moet onze vader de strijd tegen de kanker opgeven. Thuis, in zijn eigen vertrouwde omgeving, bij zijn drie meiden waar hij zo verschrikkelijk van hield en waar hij zo trots op was. Terwijl eigenlijk niemand daar al klaar voor was.

Uit iets verschrikkelijks ontstond iets positiefs..

Toch is gebleken dat uit zoiets verschrikkelijks ook iets positiefs kan ontstaan. Vorig jaar vond Ilona bij toeval de pagina van No Sun Run. We wisten gelijk dat we dit wilden doen. Want niet alleen houden wij van hardlopen, het is ook voor een goed doel dat ons na aan het hart ligt. De keuze was snel gemaakt. We schreven ons in voor het No Sun Run team en openden een whydonate pagina. Maar dat vonden we niet genoeg. We besloten ook om ons eigen evenement te organiseren. Ambitieus, misschien, maar het komt uit een goed hart. Een plan wat klein begon, maar steeds groter werd. Ondertussen hebben we al vele donaties binnen en hebben we meerdere sponsoren bereid gevonden ons te ondersteunen bij ons evenement.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn we op het laatste moment de samenwerking aangegaan met een bekend merk. Dit heeft echt al onze verwachtingen overtroffen en hier zijn we heel dankbaar voor.

Wil je meer weten over onze evenementen, klik dan hier: Events Dutch runnergirls bloggen

Liefs,
Valerie & Ilona

Doe mee!

Wil je samen met ons lopen voor het Huidfonds en Stichting Melanoom tijdens de No Sun Run 2018? Er is nog steeds plek vrij in het team. Meld je aan via [email protected] o.v.v. ‘No Sun Run 2018’ Steun Valerie en Ilona en de andere deelnemers aan de No Sun Run. Doneer dan via >Why Donate

Lees meer over de No Sun Run