Huidkankervrije generatie | schrijf jouw kinderopvanglocatie in voor Zonnetjesweek april 2019!

Huidkankervrije generatie | schrijf jouw kinderopvanglocatie in voor Zonnetjesweek april 2019!

15-19 april 2019: Zonnetjesweek

1 op de 6 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker en de trend is dat dit toeneemt. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is onbeschermd in de zon. Het Huidfonds wil deze trend stoppen en zet zich in voor een huidkankervrije generatie door ouders van kleine kinderen te vertellen over huidbescherming in de zon.

Ben je werkzaam (of ken je iemand) bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of als gastouder? Jij kunt met jouw kinderopvanglocatie met goede voorlichting en maatregelen (zoals je huid insmeren, een zonnehoed en UV-werende kleding te dragen en uit de zon te blijven) bijdragen aan het voorkomen van huidkanker. Zo hopen we een huidkankervrije generatie te zien opgroeien!

Doe je mee?

Tijdens de Zonnetjesweek van het Huidfonds leren kinderen op een speelse, positieve manier over de zon en zonbescherming. Maak gebruik van het ‘In de Zonneschijn’ filmpje, de kleurplaten, de insmeerspelletjes en andere activiteiten. En maak dan ook nog eens kans op een UV-werende Sublimo parasol van Solero parasols

De Zonnetjesweek vond plaats in de week van 15 april 2019. Het is op dit moment niet mogelijk jouw kinderopvanglocatie aan te melden. Hou de website en onze social mediakanalen in de gaten. We laten binnenkort weten wanneer de Zonnetjesweek in 2020 zal zijn.

Bekijk de oproep van Jantine

Meer weten over dit huidkankerpreventieproject?

Lees meer over het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen‘ Het geld voor dit project halen we jaarlijks op via de No Sun Run in september. Een huidkankervrije generatie kunnen we alleen mogelijk maken met jouw steun. Maak het verschil en doe een donatie