Huidkankercampagne van start

Huidkankercampagne van start

De campagne tegen huidkanker is van start gegaan. Het Huidfonds en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) werken dit jaar samen om deze campagne tot een succes te maken. Huidkanker blijft helaas de meeste gediagnosticeerde vorm van kanker in Nederland en dat terwijl het te voorkomen is. Met deze campagne hopen beide partijen mensen bewust te maken van onbeschermd zonnen en huidkanker.

In Nederland komen er jaarlijks zo’n 70.000 nieuwe patiënten bij en dat aantal zal de komende jaren nog meer toenemen. Wetenschappers voorspellen een toename van 5% ieder jaar. Dat betekent dat de kans dat een persoon huidkanker krijgt tijdens zijn/ haar leven op dit moment 1 op 5 is; dit gaat al richting 1 op 4.

Een goede zonbescherming, ook al op jonge leeftijd, kan de kans op huidkanker verkleinen. Vandaar dat er voor deze campagne een speciale quiz is ontwikkeld die zich richt op ouders met jonge kinderen. De huid van kinderen is namelijk erg kwetsbaar en hiermee vatbaarder voor zonverbranding. De quiz is hier te vinden: https://quiz.huidfonds.nl/

Meer informatie over de campagne, vind je hier: www.nvdv.nl/patienten/huidkankerdag/informatie

Meer informatie over huidkanker en goede zonbescherming vind je op de onderstaande pagina’s.