Het Huidpanel stelt zich voor | Michael Heffels

Het Huidpanel stelt zich voor | Michael Heffels

Het Huidpanel van Huidpost  -een uitgave van het Huidfonds- bestaat uit vier professionals die met plezier en vakkennis jouw huidvragen beantwoorden. In ons deskundigenpanel zit ook Michael. Hij is schoonheidsspecialist en mede-eigenaar van Huidinstituut Beauté. Aan de hand van 4 vragen stellen we hem voor: 

Kun je wat meer vertellen over jouw werk? 

Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Huidinstituut Beauté als Huidexpert en na verhuizing van Nijmegen naar het historische Grave ook mede-eigenaar. Ik richt mij op natuurlijke huidverbetering en verjonging. We maken geen gebruik van botox of fillers, maar fungeren als een “personal” trainer voor de huid. Naast een uitgebreide huidscan voer ik diverse behandelingen uit zoals bindweefselmassages, chemische peelings en ultrasound facelifting. Ook richt ik mij op het behandelen van huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne en pigmentvlekken.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

Ik ben per toeval in het vak gerold dankzij mijn schoonmoeder. Zij was eigenaresse van Huidinstituut Beauté en maakte mij enthousiast voor het vak. Ik besloot om de opleiding schoonheidsspecialist te gaan volgen en kan nu met recht zeggen dat ik de mooiste en leukste baan heb die er is! De huid is je grootste orgaan en je krijgt er maar één exemplaar van die je moet koesteren. Het mooiste aan het vak is om de werking van de huid te begrijpen en het ontstaan van een specifiek huidprobleem: Komt dit door voeding? Blootstelling aan zonlicht? etc. Dit zelfde geldt voor het begrijpen hoe de huid veroudert, dit maakt waarom ik voor dit vak gekozen heb.

Wat is het allerbelangrijkste voor een gezonde huid, gezien vanuit jouw vakgebied?

Voor mij is een gezonde huid, een huid waarbij je het maximale eruit haalt wat bij jouw leeftijd en leefstijl past. Je mag zien dat een huid leeft en daardoor een rimpeltje of pigmentvlek heeft. Dit maakt jouw huid uniek en geeft karakter. Wat een belangrijke tip is voor een gezonde huid: Zorg voor een goede verzorging van buitenaf, gezonde voeding van binnenuit, maar ook mentale ontspanning draagt bij aan een gezonde huid!

Waarom voel je je betrokken bij het Huidfonds?

Je huid is het grootste en ik vind, één van de belangrijkste organen. Ik wil samen met de overige experts en het Huidfonds iedereen bewust laten worden van zijn of haar huid. Iedere huid is uniek op zijn eigen manier. Die moeten we koesteren. Het Huidfonds zet zich in voor voorlichting en preventie van huidaandoeningen en daar draag ik als schoonheidsspecialist graag aan bij.