Het Huidpanel stelt zich voor | Dana Dijs-Bom

Het Huidpanel stelt zich voor | Dana Dijs-Bom

Het Huidpanel van Huidpost  -een uitgave van het Huidfonds- bestaat uit drie professionals die met plezier en vakkennis jouw huidvragen beantwoorden. In ons deskundigenpanel zit ook Dana Dijs-Bom. Zij is huidtherapeut en eigenaar van praktijk Huidzorg Houten. Aan de hand van 4 vragen stellen we haar voor: 

Kun je wat meer vertellen over jouw werk? 

Sinds 2007 ben ik huidtherapeut en in 2008 heb ik mijn eigen praktijk Huidzorg Houten opgezet. De praktijk bestaat inmiddels uit een team van 13 medewerkers: huidtherapeuten en office managers. Huidzorg Houten is in 10 jaar tijd van één behandelkamer gegroeid naar een gehele vleugel in het Zorggebouw. Naast huidtherapeut ben ik ook leidinggevende en ondernemer. Ik zorg ervoor dat de kwaliteit van de behandelingen hoog blijft, het personeel met plezier en voldoening kan werken, de patiënten goed resultaat zien en zich op hun gemak voelen en toch ook de strategie voor de toekomst in het oog houden. Dat is al met al een hele klus, vooral omdat ik het liefst ook met regelmaat patiënten wil behandelen. Inmiddels heb ik een praktijkmanager in mijn team die veel taken overneemt.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

Vroeger had ik, net als veel andere jongeren, last van acné. Na alle zinloze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes en goed bedoelde adviezen, wilde ik graag weten: Wat werkt nu echt? Hierdoor is mijn interesse voor huidtherapie ontstaan. Ik wist zelf niet waar ik terecht kon in de omgeving. Daarom besloot ik om zelf de expert te worden. Ik zie het als een voordeel dat ik zelf heb kunnen voelen hoe het is om huidklachten zoals acné en melasma te hebben. Zo kan ik me goed invoelen in de patiënt en weet ik waar ik het voor doe. Ik ben ook dol op innovaties; als er nieuwe methoden zijn om een huidklacht te verminderen, wil ik er alles over weten en het zelf of op bekenden uitproberen. Mijn persoonlijke uitdaging is dit op een soepele manier te implementeren in de praktijk. Ik word erg enthousiast van vooruitgang in ons vakgebied.

Wat is het allerbelangrijkste voor een gezonde huid, gezien vanuit jouw vakgebied?

Bewustwording. Nog nooit zijn uiterlijk en lichamelijke gezondheid zo belangrijk geweest. Mensen willen er niet alleen goed uitzien, maar zich vooral ook goed voelen. Men is zich steeds meer bewust dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een gezonde huid. Er komt dus veel meer belangstelling voor een totaalaanpak: gezond eten, meer bewegen, vaker ontspannen en beter slapen. Het effect van voeding en voedingssupplementen om huidproblemen tegen te gaan krijgt meer en meer aandacht. Schoonheid komt immers van binnenuit! Met betrekking tot zonnebaden hebben we helaas nog wel een lange weg te gaan.

Waarom voel je je betrokken bij het Huidfonds?

Omdat wij elke dag in de praktijk zien wat de impact is van huidklachten op iemands leven, weten we als geen ander hoe belangrijk het is dat hier aandacht aan besteed wordt. Het is het enige orgaan dat zichtbaar is aan de buitenkant, daarom kan een huidklacht enorme invloed hebben op ons mentale welzijn. Een gezonde huid is niet vanzelfsprekend. Pas als er iets mis mee is, besef je hoe belangrijk dit orgaan is. Als huidtherapeuten zetten wij ons graag in voor het Huidfonds, omdat we dezelfde missie hebben: mensen met huidklachten weer letterlijk en figuurlijk beter in hun vel laten zitten.