GivingTuesday op 3 december | Laat zien dat je geeft om mensen met een huidaandoening

GivingTuesday op 3 december | Laat zien dat je geeft om mensen met een huidaandoening

Het Huidfonds neemt deel aan #GivingTuesdayNL op 3 december. Tijdens deze dag kun je doneren aan een goed doel en laten zien waar jij om geeft.

De missie van het Huidfonds

Het is onze missie om bij iedereen de liefde voor de huid te laten ontstaan. Je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam en heeft grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien door anderen. Wanneer is onze missie geslaagd? Als we elkaar zien zoals we zijn, niet zoals we eruitzien. Laat zien dat jij geeft om mensen met een huidaandoening en doe een donatie.

De doelstellingen van het Huidfonds

Met jouw donatie zetten wij ons in voor de volgende 3 doelstellingen:

  • Voorkomen van huidaandoeningen door voorlichting;
  • Verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening;
  • Acceptatie van de huid die ‘anders’ is.

Om onze doelen te verwezenlijken voeren we campagnes, organiseren we fondsenwervende evenementen, geven we voorlichting en informatie over de huid en doen we gericht onderzoek. Daarnaast brengen we huidprofessionals en mensen met een huidaandoening met elkaar in verbinding om verbeteringen aan te brengen in de huidzorg.

Over GivingTuesday

Sinds 2012 is GivingTuesday uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Het wordt gevierd op de eerste dinsdag na Thanksgiving (in de Verenigde Staten) en na de koopevenementen Black Friday en Cyber Monday. GivingTuesday is dan de dag om iets voor een ander te doen. GivingTuesday markeert de start van het traditionele geefseizoen. Het seizoen om te geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die hulp hard nodig hebben. Sinds 2019 is de #GivingTuesdayNL beweging ook actief in Nederland. Huidfonds doet mee!

Lees meer over GivingTuesday.