Ernst, Bobbie en de rest nieuwe ambassadeurs voor de Zonnetjesweek van het Huidfonds

Ernst, Bobbie en de rest nieuwe ambassadeurs voor de Zonnetjesweek van het Huidfonds

Het voelt als ‘leuk’ maar is noodzakelijk 

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. In de laatste drie decennia is het aantal verdrie- tot verviervoudigd en er is een stijgende trend. Meer dan de helft van de nieuwe kankergevallen betreft huidkanker. En dat terwijl het vaak te voorkomen is!

Het Huidfonds organiseert dit jaar voor de vierde keer de Zonnetjesweek voor kinderen en hun ouders. Deze week, waaraan kinderopvanglocaties gratis aan mee kunnen doen, is erop gericht om kinderen en ouders te leren hoe je veilig kan genieten van de zon. 

Bij het ontstaan van huidkanker speelt overmatige blootstelling aan UV-straling van de zon een belangrijke rol. Kinderen lopen een nog groter risico, mede dankzij hun dunne huid. Wat veel mensen zich niet realiseren. is dat elke keer als je verbrandt, het dna van je huid wordt aangetast. En dat kan uiteindelijk – vaak vele jaren later – leiden tot huidkanker. Daarom is het van groot belang kinderen te beschermen. Met de Zonnetjesweek geeft het Huidfonds hier handvatten voor. De Zonnetjesweek is een door het RIVM erkende interventie. 

Een vrolijke themaweek in mei

De Zonnetjesweek is een week vol leuke activiteiten, die kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders op een positieve manier betrekken bij zonbescherming. Het gaat over het weren van de zon (schaduwplekken), het kleden tegen de zon (UV-bescherming) en het smeren met zonnebrandcrème. Het is een serieuze boodschap, verpakt in leuke liedjes, kleurplaten en kindvriendelijke activiteiten.

Nieuwe ambassadeurs: Ernst, Bobbie en de rest.

Mateloos populair onder jonge kinderen, betrokken en enthousiast, en dus zijn Ernst en Bobbie de ideale ambassadeurs voor de huidkankerpreventie-boodschap van het Huidfonds. Ze zullen zich op allerlei manieren gaan inzetten, maar zeker is dat er kaartjes voor hun theatershow worden weggegeven.  

De Zonnetjesweek vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni. Kinderopvanglocaties kunnen zich aanmelden via www.zonnetjesweek.nl