Doe mee

Help het Huidfonds!

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een chronische huidaandoening. Soms is dit van tijdelijke aard, maar meestal blijvend. Er kan sprake zijn van jeuk of pijn, maar ook van schaamte omdat deze huid ‘anders’ is. Het Huidfonds wil dit bespreekbaar maken en zet zich vol passie in om de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren.

Om onze doelen te verwezenlijken voeren we campagnes, organiseren we fondsenwervende evenementen, geven we voorlichting en informatie over de huid en doen we gericht onderzoek. Daarnaast brengen we huidprofessionals en mensen met een huidaandoening met elkaar in verbinding om verbeteringen aan te brengen in de huidzorg.

Steun ons!

Word donateur! Met jouw donatie help jij mee om onze missie te doen slagen. Als donateur krijg je 3 keer per jaar onze krant Huidpost toegestuurd. Je mag natuurlijk ook eenmalig een gift doen, ons rekeningnummer vind je bij contact.

Lees verder

Structureel steunen

Wil je ons liever structureel steunen? Dat kan via een schriftelijke overeenkomst met het Huidfonds. Hoe meer je doneert, hoe meer belastingvoordeel je hebt. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst.

Je kunt natuurlijk ook met collega’s in actie komen. Samen hardlopen of online shoppen voor het Huidfonds? Er is van alles mogelijk. Laat ons je initiatief weten, dan denken wij mee over het opzetten van acties.

Steunen als organisatie

Het Huidfonds wil samenwerken met bedrijven om de huid op de kaart te zetten. Samenwerking kan in de vorm een jaarlijkse schenking aan het Huidfonds. Hiermee wordt het bedrijf partner van het Huidfonds. Een eenmalige ‘Ik doe mee’ actie is ook mogelijk als bedrijf. Denk hierbij aan het ophalen van geld door een deel van de opbrengst van een verkocht product te schenken of bijvoorbeeld een evenement te organiseren. Lees meer. 

Erkend Goed Doel

Het Huidfonds is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen die hieraan gesteld zijn. Toezichthouder CBF controleert dit. Je kunt dus met een goed en gerust gevoel geven.

Lees meer op geefgerust.

Ik doe mee!


Ken je iemand met een huidaandoening en wil je specifiek iets voor hem of haar doen? Of vind je het belangrijk dat er meer geld beschikbaar komt om het belang van een gezonde huid kenbaar te maken? Doe dan met ons mee en zet een actie op in 5 stappen!