Acceptatie

Acceptatie van de huid die ‘anders’ is

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft veel invloed op hoe je je voelt. Het Huidfonds zet zich in zodat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening. Wat we hiermee willen bereiken is dat mensen met een huidaandoening een betere kwaliteit van leven ervaren.

Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Totdat alle mensen inzien dat het draait om wie je bent, niet om hoe je eruitziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen – ongeacht hun huid – zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf én over elkaar!

Projecten

Huidhelden

In november 2017 hebben we de publiekscampagne Huidhelden officieel gelanceerd. Je huid heeft een grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien door anderen. Zo richt het Huidfonds zich met haar publiekscampagne ‘Huidhelden’ op acceptatie van de huid die ‘anders’ is. Hierin krijgen mensen met een huidaandoening een platform om hun verhaal te vertellen en een gezicht te geven. Het Huidfonds noemt deze mensen Huidhelden. Zij vertellen ons hoe het is om te leven met een huidaandoening. Kijk op www.huidhelden.nl

Ben jij ook een Huidheld en wil jij je verhaal vertellen?  Laat het ons weten. Hou van je huid!