Acceptatie

Acceptatie van de huid die 'anders' is

Je huid heeft veel invloed op hoe je je voelt. Het Huidfonds zet zich in zodat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening.

Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Totdat alle mensen inzien dat het draait om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen -ongeacht hun huid- zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf en elkaar.

Projecten

Huidhelden

In november 2017 hebben we de publiekscampagne Huidhelden officieel gelanceerd. Je huid heeft een grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Zo richt Huidfonds zich met haar publiekscampagne 'Huidhelden' op acceptatie van de huid die ‘anders’ is. Waarbij mensen met een huidaandoening een platform krijgen om hun verhaal te vertellen en een gezicht te geven. Huidfonds noemt deze mensen huidhelden en zij vertellen je over leven met een huid die anders is op www.huidhelden.nl

Ben jij ook een huidheld en wil jij je verhaal vertellen, laat het ons weten. Hou van je huid!

Community's

We willen huidcommunity's oprichten waar mensen met een huidaandoening in een online community bij elkaar kunnen komen om hun ervaringen met elkaar te delen. Ook willen we hier huidprofessionals aan koppelen voor ondersteuning vanuit de huidzorg. Lotgenootschap is voor veel mensen met een chronische huidaandoening erg belangrijk.