Acceptatie

Acceptatie van de huid die 'anders' is

Je huid heeft veel invloed op hoe je je voelt. Het Huidfonds zet zich in zodat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening.

Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Totdat alle mensen inzien dat het draait om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen -ongeacht hun huid- zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf en elkaar.

Projecten

Huidhelden

We zijn bezig met het ontwikkelen van een publiekscampagne Huidhelden, waarbij we mensen met een chronische huidaandoening aan het woord laten. Door hun verhaal te vertellen, laten ze iedereen zien dat je je niet hoeft te verstoppen voor wie je bent. Wij omarmen dit volledig en bieden deze Huidhelden een podium. Ben jij ook een huidheld en wil jij je verhaal vertellen, laat het ons weten. Hou van je huid!

Community's

We willen huidcommunity's oprichten waar mensen met een huidaandoening in een online community bij elkaar kunnen komen om hun ervaringen met elkaar te delen. Ook willen we hier huidprofessionals aan koppelen voor ondersteuning vanuit de huidzorg. Lotgenootschap is voor veel mensen met een chronische huidaandoening erg belangrijk.