Lentezonnetje

Lentezonnetje

Vind jij het ook zo fijn? De lente is weer begonnen en de zon streelt weer zachtjes over je huid. Niet alleen de natuur, maar ook mijn lijf ontwaakt weer uit een winterslaap, ineens is het niet zo erg meer als die wekker ‘s ochtends vroeg afgaat. De vogeltjes in de bomen voor mijn huis hebben mij dan meestal al uit mijn diepste dromen gehaald. Natuurlijk zorg ik wel voor een goede bescherming van mijn huid, dat hoef je mij geen twee keer te vertellen. Ook al lijken deze eerste zonnestralen zo zacht en onschuldig, je kunt in deze periode nog altijd een flinke zonverbranding oplopen. Vooral als je een licht huidtype hebt. De huid heeft in de wintermaanden nog niet voldoende zonnestralen gezien en zal weer moeten wennen. Niet alleen mijn huid moet wennen, zelf moet ik ook wennen aan een nieuwe verandering in mijn leven.

Verandering

Vanaf april heb ik namelijk meer tijd om mij op deze fantastische baan bij het Huidfonds te focussen, want ik heb besloten om afscheid te nemen van mijn andere baan. Deze maand geef ik mijn laatste lessen op de Hogeschool Utrecht, en dat voelt best onwennig. Na zeventien jaar neem ik afscheid als docent huidtherapie. Ooef en wat klinkt dat lang: zeventien jaar! Toch is het zo, ik neem afscheid van de plek waar ik zelf als student vers van het MBO met een diploma schoonheidsverzorging in m’n hand en een rugzak vol huidpassie op de drempel stond. De Hogeschool Utrecht die mij vervolgens na mijn studie wist te strikken als docent, terwijl ik nooit had durven dromen dat ik moedig genoeg zou zijn om voor de klas te staan. De plek die mij als lid van het managementteam de kans heeft gegeven om de wereld te zien, contacten op te doen en de professional te worden die ik nu ben. Het afscheid is wennen, maar ik voel ook dat het ‘goed’ is. Ik sluit deze deur van een bijzondere periode, terwijl er alweer andere deuren wagenwijd openstaan om de lentezon binnen te laten.

Vol vertrouwen

Met meer ruimte in mijn agenda, kijk ik vol vertrouwen en energie vooruit. Ik wil samen met mijn team van het Huidfonds nog zoveel! Wij zijn bezig met mooie projecten waar wij jullie van op de hoogte houden via onze digitale nieuwsbrief en ook onze nieuwe Huidpost die op je deurmat valt als je ambassadeur bent. Maar zelfs met nog meer ruimte in mijn agenda kan ik het niet zonder jouw hulp hoor. Doe je mee? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Of help door een financiële bijdrage te leveren en donateur te worden. Ook kunnen wij jouw hulp gebruiken door bij ons vrijwilligerswerk te komen doen. Laat het ons vooral weten. Voor nu: geniet van het zachte zonnetje en laat de nieuwe lente energie je hart vullen!

Hou van je huid, zorg voor je huid!