Ambassadeur van het Huidfonds | “Het Huidfonds is een goed doel waar ik me heel betrokken bij voel”

Ambassadeur van het Huidfonds | “Het Huidfonds is een goed doel waar ik me heel betrokken bij voel”

Al op jonge leeftijd, toen Bart 3 jaar oud was kreeg hij atopisch eczeem, het werd heel heftig toen hij tiener was. “Vooral in het voorjaar en in de zomer was de huid was vaak droog en kloverig. Als ik bewoog begon mijn huid soms spontaan te bloeden. Ik voelde me dan erg beperkt in mijn handelen wat vooral tot uiting kwam bij schrijven, sporten en op vakantie gaan.”

“Nu ik wat ouder ben, wil ik mensen helpen die hetzelfde meemaken”

“Op mijn 27e levensjaar is de huid behandeld door een alternatieve arts en toen is de kwaal grotendeels verdwenen. De klachten verdwenen hoofdzakelijk door het smeren van een biologische huidcrème en door het toepassen van meditatie. Het was bij mij hoofdzakelijk een kwestie van balans van lichaam en geest om zo het zelfherstellende vermogen van de huid te herstellen. Nu ik wat ouder ben en weet hoe beperkt ik me gevoeld heb, wil ik mensen helpen die hetzelfde meemaken.”

“Het sprak me aan dat het Huidfonds vooral is gericht op de mens achter de huidaandoening.”

“In mijn behoefte om een steentje bij te dragen ging ik op zoek naar een fonds of een vereniging die zich inzet voor mensen met eczeem. Het sprak me aan dat het Huidfonds vooral is gericht op de mens achter de huidaandoening. Het Huidfonds is een goed doel waar ik me heel betrokken bij voel omdat ze bijdragen aan het vergroten van de acceptatie van de huid die ‘anders’ is. Ik ben nu lid van de Raad van Toezicht en kan hierdoor mijn kennis van marketing en mijn digitale achtergrond goed inzetten om hen te versterken. Als Raad van Toezicht-lid heb ik het Huidfonds leren kennen als een hele dynamische en vernieuwende goede doelen organisatie. Ik ben er trots op daar een deel van uit te kunnen maken.”

“Het Huidfonds promoot een gezonde levensstijl”

“De No Sun Run – hun hardloopevent – vind ik een van de mooiste initiatieven, omdat het Huidfonds hiermee ook een gezonde levensstijl promoot. Mijn wens voor de toekomst van het Huidfonds is dat ze verder doorgroeien zoals ze dat nu doen en daardoor steeds meer mensen kunnen bereiken en kunnen helpen.”

Wil jij het Huidfonds helpen?

Kijk op www.huidfonds.nl/ik-doe-mee op welke wijze jij een ambassadeur van de huid kan worden!

Of doe een donatie, alle beetjes helpen!