Special in Telegraaf: Huidfonds zet huid op de kaart

Special in Telegraaf: Huidfonds zet huid op de kaart

Het Huidfonds zet vandaag de huid op de kaart. In een flinke special in landelijk dagblad de Telegraaf vragen we aandacht voor het grootste orgaan van je lichaam. Met het delen van bijzondere feiten, willen we bij iedereen liefde en bewondering voor de huid laten ontstaan.

Het delen van kennis over de huid past binnen onze doelstelling om huidaandoeningen te voorkomen. Als je weet wat je huid allemaal voor je doet, en hoe belangrijk dat is, begrijp je dat je er goed voor moet zorgen. Ook voor de verzorging van de huid zijn daarom tips opgenomen in de special.

Interview

In de huidspecial staat ook een interview met Jantine van ’t Klooster, directeur van het Huidfonds. “De huid is ons grootste orgaan en is de scheiding tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. De huid beschermt ons tegen prikkels van buitenaf. Als de huid gezond is, dan nemen we die bescherming en de andere functies van de huid voor lief. We worden ons vaak pas bewust van onze huid als die ‘anders’ is. Bijvoorbeeld als we problemen met de huid krijgen zoals jeugdpuistjes.”

In het interview met Jantine, leggen we de link tussen huidaandoeningen en kwaliteit van leven. Mensen met een huid die ‘anders’ is, ervaren in veel gevallen namelijk een vermindering in hun levenskwaliteit. Door hier aandacht aan te schenken werken we aan ons streven voor acceptatie van de huid die ‘anders’ is.

Partners

Voor deze huidspecial werkt het Huidfonds samen met Mediaplanet, de Telegraaf en gezond-leven.nu.