No Sun Runner “Ik had nooit gedacht dat ik dat kon”

No Sun Runner “Ik had nooit gedacht dat ik dat kon”

Deirdre loopt 21 september mee met de No Sun Run.

Ze vertelt: “Zoals ik al eerder schreef en vertelde aan het Huidfonds, is er 7 jaar geleden bij mij een melanoom verwijderd. Ook ben ik Huidheld bij het Huidfonds vanwege mijn acne, waar het nu relatief rustig mee gaat. Toen ik 3 jaar geleden zag dat het Huidfonds de No Sun Run ging organiseren werd ik meteen enthousiast. Maar goed. Toen was ik nog veel te zwaar (te zwaar om, naar mijn mening, te hardlopen) dus bleef het bij het volgen van de No Sun Run op sociale media.”

“Dit moet ik gaan doen”

“Vorig jaar was ik nog niet fit genoeg (wel al veel afgevallen met behulp van een gastric sleeve), ik was al wel aan het hardlopen. Toen dit jaar de No Sun Run voor de derde keer op mijn pad kwam, wist ik: Dit moet ik gaan doen. Mijn liefde voor lopen, gecombineerd met een voor mij heel belangrijk goed doel. Want: Elk mens dat gaat smeren met zonnebrandcrème, is er één waarbij de kans op huidkanker lager wordt. En dat gun ik iedereen. Want de spanning waarin ik heb gezeten toen er een melanoom bij mij werd ontdekt gun ik niemand. En ook nu nog: Elke gekke moedervlek zorgt toch weer voor die nare vlinders in mijn buik en een bezoekje aan de dermatoloog.”

“Hardlopen houdt me fit en energiek”

“Hoe ik train? Sinds 3 maanden heb ik een coach en ik kan het iedereen aanraden. Hij zorgt ervoor dat ik gevarieerde en bij mijn doelen passende schema’s krijg. Ik had nooit gedacht dat ik dit kon. Of dat er een sport zou zijn die ik zo leuk vind dat ik er zelfs om 6.00 voor de deur uit ga om mijn 10 km training alvast te doen, voordat iedereen wakker is. Hardlopen houdt me fit en energiek. Het zorgt ervoor dat ik de leukere versie van mezelf wordt. Genieten. Ik kijk er zo naar uit om 21 september met allemaal gelijkgestemden voor dit mooie doel te lopen. Zie ik je daar?”

Help Deirdre haar doel te bereiken en doe een donatie via Whydonate.