No Sun Run

No Sun Run

Hardlopen in het donker om aandacht te vragen voor huidkanker?

Dat kan tijdens de No Sun Run op zaterdagavond 16 september 2017 tijdens de Damloop by night. Tijdens dit onvergetelijke hardloopevent willen wij geld ophalen voor ons project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’. 

Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel uv-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is dus belangrijk om niet te verbranden! Vooral op jongere leeftijd. Daarom is het Huidfonds met het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’ gestart. Ons doel is het besef van de noodzaak van goede zonbescherming te vergroten en het daadwerkelijk nemen van zonbeschermende maatregelen te stimuleren.

Doe mee en haal geld op!

Op zaterdagavond 16 september tijdens de Damloop by night, vragen wij samen met Stichting Melanoom aandacht voor de nadelige gevolgen van de zon bij kinderen. Aanmelden voor de Damloop by night is niet meer mogelijk, de aanmeldatum is inmiddels verstreken. Maar je kan nog wel de deelnemers steunen door te doneren voor de No Sun Run.

 

No Sun Run Team

Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar in ons No Sun Run Team.
Hoe kan jij één van die plekken opvullen?

  1. Stuur een mail naar info@huidfonds.nl om je aan te melden voor het team.
  2. Maak je eigen sponsorpagina aan via onze speciale projectpagina van WhyDonate No Sun Run via de knop start geldinzamelingsactie. Het is ook mogelijk een geldinzamelingsactie te starten als je niet mee loopt met de Damloop by night, maar wel dit project op jouw manier wilt steunen. Alle hulp is welkom!
  3. We zien je graag op zaterdagavond 16 september tijdens de Damloop by night.

Damloop by night

Een onvergetelijke hardloopavond beleef je bij de Damloop by night op zaterdagavond 16 september 2017, samen met 15.000 andere lopers. Het parcours van 8 km gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar je samen met duizenden andere hardlopers meteen kunt proosten op je behaalde overwinning.

De start van de Damloop by night vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.30 tot 20.50 uur.

Project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’

Momenteel is het Huidfonds bezig met een praktijkgericht onderzoek voor het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’. Door kinderen al van jongs af aan te leren zichzelf te beschermen tegen de zon, kunnen we huidkanker in de toekomst (deels) voorkomen.

Lees meer over ons project Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

Lees meer over Huidkanker