Lancering campagne Huidhelden tijdens het ‘Happy met je huid’ festival

Lancering campagne Huidhelden tijdens het ‘Happy met je huid’ festival

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een chronische huid- of haaraandoening. Je huid heeft een grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Daarom wil het Huidfonds bij iedereen liefde voor de huid laten ontstaan. Zo richt Huidfonds zich met haar publiekscampagne ‘Huidhelden’ op acceptatie van de huid die ‘anders’ is. Huidfonds noemt deze mensen huidhelden en zij vertellen je over leven met een huid die anders is. 

Het Huidfonds vindt het belangrijk dat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een chronische huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening. Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Huidfonds streeft daarmee naar een wereld waarin mensen -ongeacht hun huid- zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf en elkaar. Met het project Huidhelden biedt Huidfonds mensen met een chronische huidaandoening een podium om hun verhaal te vertellen.

Lancering campagne Huidhelden

De publiekscampagne Huidhelden bevat verhalen van inspirerende mensen die leven met een huid die ‘anders’ is. Met als resultaat een mooie serie portretten en verhalen van inspirerende mensen met een chronische huidaandoening. We stellen je graag voor aan onze huidhelden Chris, Deirdre, Sharita, Monique, Willem, Astrid, Roos, Tessa, Ellen en Eline.

‘Happy met je Huid’ 2017

Naast de lancering van de campagne Huidhelden die om 16.50 uur plaats vindt in De Buyck is er tijdens het festival ‘Happy met je Huid’ een gevarieerde middag met workshops, lezingen en ontmoetingen. Het programma van het festival staat in het teken van Positieve Gezondheid en is gekoppeld aan de thema’s Huid & VoedingHuid & Schaamte en Huid & Seksualiteit. Het programma wordt verder omlijst met muziek, eten en drinken en aantal verrassende activiteiten en artiesten.

Een belangrijk deel van het programma staat in het teken van verbinding; het ontmoeten van lotgenoten, patiëntenorganisaties en zorgverleners. Het evenement vindt plaats op een bijzondere locatie in Nederland: de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Aanmelden

Deelname aan het festival is kosteloos, aanmelden kan via aanmelden Happy met je Huid festival 2017.
Het hele festivalprogramma vind je op Happy met je Huid festival 2017.

Als één van de samenwerkingspartners steunt Huidfonds dit initiatief van Huidpatiënten Nederland van harte; samen kunnen we de bekendheid en bewustwording rondom huid- en haaraandoeningen in Nederland vergroten! Wij verheugen ons erop om je op 18 november a.s. persoonlijk te ontmoeten.

Huidhelden

Het afgelopen jaar heeft Huidfonds al enkele verhalen van Huidhelden gepubliceerd.

Lees de reeds gepubliceerde verhalen op Huidhelden.