Huidverzorgingstips van de professionals

Huidverzorgingstips van de professionals

Minder douchen

Jeeke van Jeeke de Jong Huidverzorging geeft aan dat we allemaal eens minder zouden moeten douchen. Het warme water droogt de huid uit en zorgt ervoor dat de lichaamseigen vetten belast worden. Aansluitend daarop zouden we minder doucheproducten moeten gebruiken. Ook deze belasten de huidvetten teveel.

Anne Marie Reyers van Senzu sluit zich hierbij aan. Bij een (sterk) reactieve huid is haar tip: less is more! Dus de juiste basisproducten, maar zonder teveel toevoegingen zoals parabenen.

Houdbaarheid

Angela van Salon Angela de Weijert wil mensen meegeven vooral te letten op de beperkte houdbaarheid van zonnebrandcrème. “Elk jaar een nieuwe crème kopen is geen overbodige luxe.” Haar tip om niet te vergeten wanneer je beschermingsproducten aan vervanging toe zijn: schrijf de aankoopdatum op de zonnebrand. “Zonnebrandcrème die over datum is, geeft niet meer de bescherming die op de verpakking staat.

Kinderen beschermen

Het Huidfonds vindt het heel belangrijk dat ook kinderen van jongs af aan al wordt geleerd zich goed te beschermen tegen de zon. Eerder tijdens #veiligezondag hadden we het er al over. Jeannette van Nuance-Oss sluit zich bij dit belang aan. “Leer kinderen spelenderwijs om zich altijd in te smeren. Vertel hen hoe belangrijk het is.” Mirjam van TotalSkin sluit zich hierbij aan: “Vergeet ook de oren van de kinderen niet in te smeren.”