Zonnetjesweek 2022 een groot succes! 

Zonnetjesweek 2022 een groot succes! 

Het is gelukt! Bijna 2000 kinderopvanglocaties deden dit jaar mee aan de Zonnetjesweek van het Huidfonds. Dit initiatief is opgezet om kinderen veilig te laten spelen in de zon. Zo kunnen kinderen van nu beschermd worden tegen huidkanker later. 

Het is de vierde keer dat het Huidfonds de Zonnetjesweek organiseert. Een recordaantal kinderopvanglocaties doet mee. Kinderen knutselen, kleuren, tekenen, luisteren naar verhalen en zingen een insmeerliedje. Er is een scala aan materialen beschikbaar die de opvanglocatie naar believen kan inzetten. De kinderen nemen de belangrijke tips mee naar huis: blijf in de schaduw tussen 11:00 en 15:00 uur, kleed je tegen de UV-straling en smeer elke 2 uur met voldoende zonnebrandcrème als je naar buiten gaat. Zo kan je namelijk huidkanker later voorkomen. 

Eliza Stallinga, Kwaliteitsmanager Kidtopia: ”Wij hebben ons aangemeld voor de Zonnetjesweek omdat wij dit een belangrijk onderwerp vinden. Zonbescherming hoort namelijk bij de dagelijkse zorg van kinderen en we zijn super blij met het lesmateriaal. De ouders kunnen we op een leuke manier voorlichten en de kinderen vinden de activiteiten super leuk.”

Marijne Landman, directeur van het Huidfonds: “Dat er meer opvanglocaties meedoen dan in de eerdere edities zegt iets over het toenemende belang dat kinderopvanglocaties hechten aan dit onderwerp. Die bewustwording en preventie van huidkanker, dat is waar we ons als Huidfonds voor inzetten. Het is fantastisch om te zien hoe de locaties met de kinderen aan de slag zijn. We krijgen hele leuke foto’s binnen.” ”  

Onder de leukste foto’s worden door ambassadeurs Ernst en Bobbie een aantal winnaars gekozen die naar hun theatershow mogen, inclusief een Meet & Greet. “Veel jonge ouders waren vroeger al fan van Ernst en Bobbie. Die willen bijna net zo graag als de kinderen!”, aldus Marijne Landman. “Juist omdat ze al zolang succesvol zijn, zijn het de perfecte ambassadeurs voor de Zonnetjesweek van het Huidfonds.” 

De Zonnetjesweek 2022 wordt gesponsord door Nivea Sun (link persbericht Nivea Sun). Hierdoor is het voor alle opvanglocaties gratis. Mochten opvanglocaties het moment gemist hebben: een locatie kan de activiteiten ook op een ander moment uitvoeren. Heb je het gemist? Geen zorgen, je kan jouw opvanglocaties nu al aanmelden voor de Zonnetjesweek 2023 via www.zonnetjesweek.nl

Geniet je nog even mee?