Happy met je huid festival 2017

Happy met je huid festival 2017

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een chronische huid- of haaraandoening. Sommige mensen worden met een huid- of haaraandoening geboren, anderen krijgen deze in de loop van hun leven. Sommige aandoeningen zijn erfelijk. Andere ontstaan door omgevingsinvloeden of allergieën. Al deze mensen ervaren op verschillende manieren ongemak van een huid- of haaraandoening. Zo kunnen er lichamelijke gevolgen zijn, zoals jeuk en pijnlijke plekken. Maar ook zijn er de psychosociale gevolgen door schaamte, pesten, niet serieus genomen worden of door geen werk te kunnen vinden.

‘Happy met je huid’ 2017

Op 18 november 2017 vindt de eerste editie van het festival ‘Happy met je Huid’ plaats. ‘Happy met je Huid’ is een bruisend en inspirerend festival voor mensen met een huid- en haaraandoening en ook interessant voor mensen in hun nabije omgeving zoals ouders en gezinsleden. Een belangrijk deel van het programma staat in het teken van verbinding; het ontmoeten van lotgenoten, patiëntenorganisaties en zorgverleners. Het evenement vindt plaats op een bijzondere locatie in Nederland: de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Wat is er te doen?

Het programma staat in het teken van Positieve Gezondheid en is gekoppeld aan de thema’s Huid & Voeding, Huid & Schaamte en Huid & Seksualiteit. Deze thema’s zullen terugkomen in workshops en lezingen. Het programma wordt verder omlijst met muziek, eten en drinken en aantal verrassende activiteiten en artiesten.

Aanmelden

Deelname aan het festival is kosteloos, aanmelden kan via aanmelden Happy met je huid festival 2017.
Het hele festivalprogramma vind je op de website van Happy met je huid festival 2017.

Als één van de samenwerkingspartners steunt Huidfonds dit initiatief van Huidpatiënten Nederland van harte; samen kunnen we de bekendheid en bewustwording rondom huid- en haaraandoeningen in Nederland vergroten! Wij verheugen ons erop om je op 18 november a.s. persoonlijk te ontmoeten.

Huidpatiënten Nederland

Huidpatiënten Nederland is de bundeling van mensen met huid- en haaraandoeningen. Naast individuele leden zijn specifieke patiëntenverenigingen bij hen aangesloten. Huidpatiënten Nederland verenigt ruim 15.000 patiënten en ondersteunt activiteiten op het gebied van lotgenotencontact en voorlichting.

Huidpatiënten Nederland maakt zich sterk voor alle mensen met een huid- of haaraandoening en verenigt mensen met een huid- of haaraandoening met als doel hun positie in de zorg en de kwaliteit van zorg te versterken.

‘Happy met je Huid’ is een initiatief van Huidpatiënten Nederland in samenwerking met het Huidfonds, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Bron: Huidpatiënten Nederland