Lymphosaurus Rex

image
image
image
image

Lymphosaurus Rex

Het komt regelmatig voor dat er huidhelden opstaan om awareness te vragen voor hun huidaandoening. Bij het Huidfonds vinden we het super om deze toppers aan jullie voor te stellen. Deze keer laten we je kennis maken met Sarah die kampt met primair lymfoedeem, een ophoping van lymfevocht op specifieke plaatsen in het lichaam.

Sarah   

Sarah Buller is een voormalig model en moeder van twee kinderen. Uren per dag is ze bezig om haar 'fat leg', zoals ze haar linkerbeen noemt, in te zwachtelen met bandages. Via haar blog en Instagram-account vraagt ze meer awareness voor haar huidaandoening en de impact die het heeft op haar leven.

 

Wat ons betreft is Sarah een huidheld. Niet alleen omdat ze meer awareness voor lymfoedeem vraagt, maar ook omdat ze iedereen laat zien dat je leven niet eindigt bij een huidaandoening. Op elke foto op haar Instagram-account straalt ze en lijkt ze volop van het leven te genieten.

 

Zelf vindt ze het allemaal niet zo speciaal: "Mijn verhaal is niet heel exceptioneel of speciaal; het is waarschijnlijk heel vergelijkbaar met anderen die deze aandoening hebben. Ik wil niet per se meer inzicht geven in de aandoening, maar meer aandacht vragen voor lymfoedeem. "

Lymfoedeem

Lymfoedeem of lymphoedema betekent dat zich te veel lymfevocht op bepaalde plaatsen, bijvoorbeeld in het been, ophoopt. Het is een van de mogelijke vormen van oedeem. Het wordt lymfoedeem genoemd als de oorzaak in de lymfe gelegen is. Het is te beschouwen als een verstoord evenwicht tussen de productie en de afvoer van lymfe.

Praat mee :