Blog-serie: Huiddagingen – Over voeding en de huid, met minder ‘pling’ en meer ‘bling’

Blog-serie: Huiddagingen – Over voeding en de huid, met minder ‘pling’ en meer ‘bling’

Na een heerlijke ‘Indian Summer’ in september én oktober is het nu tijd voor de herfst! De temperatuur zakt wat naar beneden, de regen komt weer om de hoek kijken en het stampotten seizoen is gestart. De avonden worden wat donkerder, de kaarsjes branden, en zo af en toe lekker op de bank duiken en bingewatchen met een kop thee en een stukje chocola…. Druk zijn is voor sukkels, dat schreef ik al eerder in mijn blog toch?

Voeding en de huid

Voeding en de huid heeft altijd mijn interesse gehad. In mijn studietijd waren pizza en de magnetron alias de ‘pling’-maaltijden “normaal”, nu zie ik een generatie die bewust bezig is met gezonder eten. Fastfood maakt plaats voor poké bowls en noedels met groenten, roken is gelukkig ‘not done’, ontspanning en vrije tijd wordt ingepland. Zelf ben ik ook bewuster bezig met mijn gezondheid, trouw maak ik elke ochtend én met volle toewijding ;), een groenten met fruit-smoothie voor mij en mijn zoon. Je zal mij nooit ‘jongen, heb je je fruit wel gegeten’ horen vragen. Mijn zoon groeit op in een tijd waar duurzaamheid en gezondheid voor de langere termijn voorop staan.

Investeren in de lange termijn

Maar wat doet voeding nu eigenlijk met de huid? We weten natuurlijk dat van het eten van een avocado de huid niet spontaan gaat stralen en dat je een onmogelijke hoeveelheid tomatenpuree moet eten om voordeel te halen tegen huidveroudering, maar het helpt wel degelijk om een gezonde basis te leggen om je gezond en fit te voelen. Een heerlijk cliché, maar als je goed voelt, zie je er goed uit. Investeren in de lange termijn dus!

Van plíng naar bling

Je hoeft voor een gezonde huid qua voeding niet veel meer te doen dan gezond en gevarieerd te eten. Maar waarom zou je dan wel gezond eten als je er toch niet direct van gaat ‘shinen’ vraag je? Teruggrijpend op het motto ‘als je je goed voelt, straalt je huid dat uit’, heeft het dus absoluut heel veel zin om gezond te eten. Zoals ik eerder in een blog schreef, laat ik de ‘pling’-maaltijden staan, in plaats daarvan geniet ik van minder ‘pling’ en meer ‘bling’ van verse producten.

Zorg voor je huid, hou van je huid

We willen natuurlijk niet alleen ouder worden we willen ook mooi oud worden, fit zijn en volop in het leven staan. Digitaal gezien is het ook steeds gemakkelijker om gezond te blijven. De talloze apps en smartwatches zorgen ervoor dat we ons nog bewuster zijn van onze activiteit en levensstijl. Ik maak daar dankbaar gebruik van. Met een stappenteller-op-steroïden om mijn pols en mijn Runkeeper-app voor het hardlopen en de No Sun Run blijf ik fit.

Ik sta voor ‘practice what you preach’, daarom eet ik bewust, beweeg ik veel en ontspan ik daar waar het kan. Die balans geeft mij energie, en die energie mag ik elke dag in mijn passie stoppen: de huid – jouw huid -. Zorg voor je huid, hou van je huid.