Blog-serie: Huiddagingen – Dromenvangers

Blog-serie: Huiddagingen – Dromenvangers

“If you can dream it, you can do it” aldus Walt Disney, een inspirerend ondernemer. Iedereen doet het bewust of onbewust: dromen. Zelf heb ik al meerdere dromen werkelijkheid zien worden door hard te werken en commitment. Iets met ambitieus? Mwah… 😉

Grote dromen

Hier bij het Huidfonds zijn dromen heel belangrijk. ‘Huh’, vraag je? ‘Wat heeft dat nu te maken met de huid?’ In één antwoord: veel. De geschiedenis wijst uit dat voor verandering (grote) dromen nodig zijn. Zonder de grote dromen uit het verleden hadden wij bijvoorbeeld nog nooit van Steve Jobs en het merk Apple gehoord en was Laura Dekker nooit de jongste zeiler die die solo rond de wereld zeilde geweest. Geen knorrige bureaucraat die deze mensen tegen kon houden in het vervullen van hun dromen.

Van idee naar realiteit

Een droom moet natuurlijk niet in de droomfase blijven hangen en bij het Huidfonds overbruggen wij de kloof tussen ideeën naar realiteit. Zelf ben ik wat dat betreft een dromer, realist en criticus in één en samen met mijn collega’s bekijken wij welke actie en stappen we gaan ondernemen. Wij gaan op zoek naar dát wat de zaak in beweging brengt. Zo gezegd zo gedaan, toch? Dat het een droom is betekent natuurlijk niet dat je er niets voor hoeft te doen, gelukkig zit aanpakken in mijn aard.

#huidzorgdromen campagne

Zo starten wij nu met de #huidzorgdromen campagne. Met ons team hebben wij op het ‘Happy met je Huid’ festival huidzorgdromen verzameld van de bezoekers. In gesprek met mensen met een huidaandoening kwamen een hoop dromen op het gebied van de huidzorg los. In deze campagne is het woord aan deze inspirerende mensen.

Dromen waarmaken

Over dromen gesproken…we hebben dit jaar in samenwerking met andere organisaties de dromen van Huidhelden Romy en Jens en Nynke uit laten komen. Even een dag zonder zorgen voor deze kinderen en hun familie. Hoe geweldig is dat? Dat ik dít als onderdeel van m’n werk mag doen? Ik hou ervan en hopelijk mogen we bij het Huidfonds volgend jaar weer dromen waarmaken.